Limoncellotrifle (6 pers)
Recept från Jamie Oliver. En snabb, enkel och fantastisk dessert som blir succé varje gång och som var en av desserterna på vårt bröllop

3 apelsiner
3/4 dl limoncello
100 g savoiardikex
250 g mascarpone
2 rågade matskedar florsocker
1 dl mellanmjölk
1 citron
1 tsk vanljextrakt
Hallon eller andra goda bär till garnering
100g choklad av hög kvalitet att hyvla över

Pressa apelsinerna över en serveringsform av lämplig storlek. Rör i limoncellon och smaka av balansen mellan sötma och sprit, justera om det behövs. Täck botten med ett lager kex.

Lägg mascarponen och och florsocker i en skål för sig tillsammans med mjölken. Riv citronskalet över och pressa sedan i saften från halva citronen. Tillsätt vaniljextraktet och vispa ordentligt. Bred ut blandningen över kexen, strö över hallon eller andra bär och riv chokladen över. Färdigt!