Surdegspizza med prästost, picklad silverlök och forellrom (8st)

1 färdig surdegspizzadeg (finns att köpa i välsorterade matbutiker)
100 g riven vällagrad prästost
1 silverlök
0,5 dl Ättiksprit (12%)
1 dl vatten
1,5 dl socker
1,5 dl creme fraiche
100 g forellrom
Dill till garnering

Gör först 1-2-3 lagen till löken genom att blanda ättiksprit, vatten och socker och rör till sockret lösts. Skiva löken tunt och lägg i lagen. Låt stå ett par timmar (förbereds med fördel dagen innan).

Dela degen i 8 delar. Tryck ut och forma till 8 små pizzor.

Strö över den rivna osten.

Låt gräddas i ugnen i 220 grader tills osten smält och fått fin färg (ca 10 minuter)

Låt pizzorna svalna tills de är ljumna. Fördela den picklade löken över pizzorna, toppa med creme fraiche och forellrom. Dekorera med en dillkvist.