Pilgrimsmussla med mangosalsa, brynt smör och pankofriterad potatis (4 pers)
En perfekt förrätt där sötman gifter sig med sältan i det brynta smöret och den friterade potatisen.

8 pilgrimsmusslor
smör till stekning

4 msk smör att bryna

1-2 sparrispotatisar
Panko
Olja till fritering
Salt

Salsa:
1/2 halv mogen mango
5 cm gurka
1/2 syrligt äpple (ex Granny Smith)
1/2 vårlök
1/2 röd chili
2 tsk vit balsamico
1 krm flingsalt

Hacka mango, gurka, äpple, vårlök och chili i små bitar och lägg i en skål. Häll på balsamico och salt.

Skär potatisen i små strimlor. Skölj för att få bort stärkelse. Torka av och vänd i krossad panko. Fritera i oljan i 140-150 grader. Låt rinna av på papper, salta.

Bryn smöret på medelvärme.

Hetta upp en stekpanna, lägg i smör. Vänta till smöret tystnat och stek sedan pilgrimsmusslorna max 1 minut på varje sida.

Portionera salsan på 4 tallrikar. Lägg på pilgrimsmusslorna, häll över det brynta smöret och dekorera med den pankofriterade potatisen.