Wokade musslor
Som de sanna skaldjursälskare vi är äter vi ofta och gärna musslor. Det är ännu godare om man wokar ute på grillen! Det här är mat som passar sig riktigt bra som välkomstmat till dina gäster.

1 nät blåmusslor
2-3 schallotenlökar
ca 1/3 röd chili
olja till stekning
1-2 dl vitt vin
1/2 dl hackad persilja

Lägg musslorna i en blandning av vatten och vinäger. Det gör att de ”spottar” ut all eventuell sand. Skrapa rent musslorna och kontrollera så att de som är öppna stänger sig.

Finhacka löken fräs i lite olja tills den blivit genomskinlig. Hacka chilin och vänd ner i pannan tillsammans med musslorna. Häll på vinet och låt koka i ca 5-7 minuter till musslorna öppnat sig. Vänd musslorna under tiden. Slå över den hackade persiljan och servera direkt ur woken. OBS! Kassera de musslor som inte öppnat sig innan servering.